ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών προγραμματίζει για τη φετινή χρονιά (2012-2013) μία σειρά δράσεων στα πλαίσια του αγώνα για την Πρωτογενή Πρόληψη κατά των εξαρτήσεων:

1.  Σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ-ΟΞΥΓΟΝΟ διοργανώνει Σεμινάρια με θέμα: «Το πρόβλημα των εξαρτήσεων και η έγκαιρη παρέμβαση στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στο σχολείο».

Στόχος του εκπαιδευτικού κύκλου σεμιναρίων είναι η κατανόηση του προβλήματος των εξαρτήσεων, της πρόληψής τους καθώς και το πλαίσιο αντιμετώπισης περιστατικών κατάχρησης ουσιών στο σχολείο.

Τα σεμινάρια, που ξεκινούν την Τρίτη 22/1/2013 θα πραγματοποιύνται κάθε Τρίτη 6-8 μ.μ. στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, στην οδό Φωκαίας 26 (πλατεία Ελευθερίας) και θα ολοκληρωθούν στις 26/2/2013.

2.  Σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων 2 σχολείων της Πάτρας , του Δημ. Σχολείου Σαραβαλίου και του 4ου Δημ. Σχολείου Πάτρας (Ρούφειο) λειτουργούν ήδη Συμβουλευτικές Ομάδες Γονέων στα 2 αυτά σχολεία, που συντονίζονται από  ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς , συνεργάτες του φορέα μας.

3.  Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιήσουμε  εκδήλωση για το Νέο Χρόνο στην Πολιτεία στις 8 μ.μ. με μουσική , μεζέδες και κρασί, στην οποία θα τραγουδήσει η Βιβή Αποστολάτου και θα παίξουν οι μουσικοί: Τζόνυ Ανδριόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος και Μιχάλης Δαρμάς.

Για το Δ.Σ. του ΕΣΥΝ

   

Εκδηλώσεις  για την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2012

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών βρήκε ξανά το ΕΣΥΝ και το Παράρτημά του στην Πάτρα να οργανώνει και να πραγματοποιεί εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα στις 23 Ιούνη, στις 9 το βράδυ, τα μέλη και οι φίλοι του ΕΣΥΝ βρέθηκαν στην περιοχή της Κρήνης όπου πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση σε συνεργασία με την Λαϊκή Επιτροπή αλλά και με άλλους φορείς της περιοχής. Εκεί, στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο, αμέσως μετά την ομιλία που πραγματοποιήθηκε από το μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ Έλενα Τσούνη, και την συζήτηση για το πρόβλημα το ναρκωτικών, την σκυτάλη πήραν χορευτικοί σύλλογοι των σχολείων και των συλλόγων γονέων της περιοχής. Στο τέλος της βραδιάς σειρά είχε ένα ερασιτεχνικό μουσικό σχήμα που κράτησε παρέα στον κόσμο με όμορφα τραγούδια μέχρι πολύ αργά τη νύχτα.

Όμως η δράση του ΕΣΥΝ Πάτρας δεν τελείωσε εκεί. Στις 26 Ιούνη, μέλη του ΕΣΥΝ βγήκαν  στους δρόμους της Πάτρας με την διακήρυξη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ανά χείρας, μοίρασαν το φυλλάδιο και συζήτησαν με κόσμο για το ζήτημα των Ναρκωτικών.

Αλλά και στις 30 Ιούνη το πρόγραμμα του ΕΣΥΝ Πάτρας ήταν γεμάτο με δράση, καθώς το βράδυ πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις από φορείς της πόλης και οι δύο αφιερωμένες στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Η μία έγινε από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών στην περιοχή των προσφυγικών όπου την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Γραμματέας του ΕΣΥΝ Πάτρας, Γεωργία Ροδοπούλου, ενώ η άλλη έγινε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Διονυσίου, όπου εκ μέρους του ΕΣΥΝ μίλησε ο πρόεδρος του Παραρτήματος, Χρήστος Γκρεκιώτης.

   

   

Σελίδα 1 από 5